Driemaal Hoera Hollandse Landschap LIVE ONLINE WORKSHOP

Een Aquarel Zomer Driedaagse vanuit je eigen, vertrouwde schilderplek!
14, 15 en 16 aug (zondag, maandag, dinsdag)

Afgelopen jaar heb ik met succes geëxperimenteerd met Aquarelworkshops via computer & Internet. Dat is zowel de cursisten als mij prima bevallen. Een goede online workshop heeft een aantal voordelen, daarover zo meer. Daarom ook dit jaar weer naast de gewone live workshops een live online Aquarel Zomer Driedaagse!

Dit is geen gewone Driedaagse Workshop, maar een speciale online Happening! Jij zit dan wel thuis achter je computer, maar ik neem je via inspiratievideo’s mee op reis door het Hollandse Landschap. Dat is samen met mijn hulp de basis voor de aquarellen die je in deze workshop gaat schilderen.

Je hoeft niet te reizen, maar hebt toch het zomerse gevoel er even uit te zijn en een paar dagen heerlijk te genieten van het schildersleven. Elke dag neem ik je als een soort reisleider in een video mee naar een ander Hollands landschap.

Denk aan het glooiende landschap van Zuid-Limburg, zandverstuivingen midden in het bos en het Hollandse polderlandschap met slootjes en kleine watergemalen.

Daarna demonstreer ik in mijn atelier hoe ik vanuit de videobeelden een levendig landschap schilder. Ik laat je via een serie korte demonstraties stapsgewijs zien hoe je dat doet. Tussendoor kun je me vragen stellen.
Tijdens de workshop kun je me steeds een foto sturen van je het werk waar je op dat moment mee bezig bent. Daarop geef ik dan snel positieve feedback en tips.

Deze ZomerDrieDaagse staat open voor zowel beginners als gevorderden. Ik sluit aan bij jouw vaardigheden en vragen en help je daar waar nodig. Mijn motto is: ‘Vragen staat vrij, antwoorden krijg je van mij: iedereen blij! Je bent van harte welkom!

Er zijn cursisten die eerst een live workshop bij me volgen en daarna een online workshop. Dus ook dat kan! Schrijf je in voor deze leuke, boeiende Online Aquarel Zomer Driedaagse. Doe mee en leer en geniet! Happy painting!

Werkwijze:
Na iedere korte demonstratie (ongeveer 10 minuten) kun je vragen stellen en daarna ga je zelf aan de slag. Hierna ben ik, Margo, weer aan de beurt en zo wisselen we de schilderdemonstraties stap voor stap af met zelf schilderen. Uiteraard zitten er ook pauzemomenten in het programma. Aan het einde van de dag hebben zowel jij als ik een landschapsaquarel voor ons liggen!

Cursisten die me kennen, weten dat ik voor goede uitleg, duidelijke oefeningen en voor een prettige begeleiding zorg.

Enkele Voordelen van een online, live workshop:
– de online workshops zijn goedkoper
– geen reistijd, geen reiskosten, geen overnachtingskosten, geen dinerkosten
– je schildert in je eigen vertrouwde omgeving, corona veilig
– schilderdemonstraties zijn heel goed te volgen
– de demo’s worden, indien gewenst, tweemaal getoond
– de demo’s worden opgenomen en zijn afloop van de workshop nog 3 weken online te bekijken

Praktische zaken
Wat heb je nodig? Je eigen schildersmaterialen, een computer, laptop of iPad met internetverbinding. Wanneer je een webcam hebt, kunnen we jou ook zien. Daarnaast heb je een mobiele telefoon of iPad nodig waar mee je via WhatsApp foto’s van jouw werk kunt maken en deze kunt versturen naar mij voor tips en opbouwende feedback.

Voor mensen die nog niet bekend zijn met Zoom en online workshops, starten we op de zaterdag ervoor met een test. Dan ik je kan helpen met de technische zaken, zodat je kant-en-klaar bent als de workshop begint! Heb je nog vragen? Mail me dan: info@aquarelacademie.nl

Praktisch
De schilderdagen starten om 10.00 uur. Rond het middaguur is er natuurlijk pauzetijd voor de lunch (die je uiteraard zelf klaarmaakt). Omstreeks 14.45 uur stoppen we met schilderen en kijken we samen naar het gemaakte werk, we ronden af iedere dag rond 15.00 uur.

♦ Een live online aquarelworkshop betekent dat ik als docent ook echt aanwezig ben en je help. Er zijn mensen die via internet workshops geven, maar dan steeds een vooraf opgenomen video van de hele workshop draaien en dus niet zelf aanwezig zijn. Dat doe ik dus zeker niet.
♦ Prijs voor 3 dagen: 147,-.
♦ Tijd: 14, 15 en 16 augustus 2022 (zondag, maandag en dinsdag) van 10.00 tot 15.00 uur.
♦ Exclusief: aquarelpapier, penselen en verf (je ontvangst een materialenlijst).
♦ Mocht de Zomer Drie Daagse door mij geannuleerd worden (om welke reden dan ook), dan wordt de cursus op een ander tijdstip gegeven. Komt die datum jou niet uit, dan krijg je je geld terug.
♦ Aanmelden: dit gebeurt via een geautomatiseerd proces op deze website. Zie hieronder. Dat geeft meteen duidelijkheid en bespaart mij (Margo) veel administratietijd. Bij aanmelding betaal je gelijk het volledige bedrag via het geautomatiseerde systeem (Ideal/Paypal/Bankcontact of creditcard), dan ben je meteen verzekerd van een cursusplaats.

Wil je meer lezen over de annuleringsvoorwaarden en de Omboek- & Doorschuifregeling, klik dan op algemene voorwaarden.
Algemene voorwaarden