Ik ben weer open (VIDEO)

Hoera, mijn aquarellessen zijn weer van start gegaan!

Wij nemen geen risico’s en houden ons aan de voorschriften van het RIVM en gaan soms nog een stapje verder, zodat ook cursisten die tot de risicogroep behoren zich bij ons veilig voelen en lekker leerzaam bij ons kunnen aquarelleren. Wij respecteren onze cursisten en iedereen die onze visie respecteert, is bij ons welkom!

De cursisten die zijn geweest waren allemaal vol lof over onze opzet. Om te laten zien hoe we nu lesgeven in coronatijd, hebben we een video gemaakt van de MasterClass. Maar zo werken we dus sinds begin juni in elke aquarelgroep.

De video geeft een mooi inzicht van onze nieuwe manier van veilig lesgeven en je ziet meteen de boeiende aquarellen die er tijdens de MasterClass zijn gemaakt!
PS lees ook verder onder de video!

Bekijk de video

 

Praktische veiligheidszaken

  • Uiteraard kom je alleen naar de les als je niet ziek bent.
  • Bij de ingang (binnen) staat een apparaat om je handen te desinfecteren. Gebruik deze als je binnenkomt en als je weer vertrekt.
  • Iedereen neemt zijn eigen service mee. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van de keuken (afwas mee naar huis).
  • Ik maak een veilige tafelopstelling. Indien nodig gebruik ik daarbij plexiglasschermen die ik heb aangeschaft.  Ze zijn van het RIVM gezien de grootte van de zaal, qua afstand houden niet nodig, maar ik vind een stukje extra veiligheid wel fijn en ik denk jullie ook.
  • Op elke tafel staat een doosje vochtige schoonmaakdoekjes. Gebruik deze om je tafel en scherm aan het eind van de les even schoon te maken. Ik maak deze vooraf goed schoon.
  • Ik heb ook een luchtreiniger aangeschaft. Deze zuivert via een vijftal filters de lucht van van alles, waaronder virussen. Dit is geen voorschrift van het RIVM, maar ook dit stukje luchtzuivering geeft mij een prettig gevoel.
  • Als we gebruik maken van het toilet, dan wordt dat na ieder bezoek door ons zelf gereinigd. Hoe dat gaat leg ik de eerste bijeenkomst uit.
  • Als ik persoonlijke uitleg geef, dan blijf ik op afstand en gebruik ik een aanwijsstok om zaken in je aquarel aan te wijzen.
  • Als we het gevoel hebben dat een en ander goed geregeld is, dan kunnen we ontspannen en lekker creatief met aquarel bezig zijn!