Wauw, ik kan aquarelleren wat ik zie!

‘Wauw, ík kan aquarelleren wat ik zie!’
Aquarel Zomer Driedaagse
11-12-13 augustus 2017 (vrijdag, zaterdag en zondag)
VOL

Als je regelmatig buiten bent, lopend of met de fiets of misschien wel met penseel en pallet, kom je ook regelmatig schilderonderwerpen tegen. ‘Wauw’, denk je dan, ‘Als ik dat eens mooi op papier kon krijgen!’ In aquarel natuurlijk.
Wel, die wens kan werkelijkheid worden. Dat ga ik je leren in deze gezellige schilder driedaagse.

Een goed begin is het halve werk, dus ik zorg voor goede uitleg, goede oefeningen en voor uitstekende begeleiding. Samen met een gezellige sfeer en een geweldige lunch, voedend voor de ogen en de maag, ben je dan al meer dan halverwege.

Je begint met het plaatje. Welk onderwerp, welk beeld dat je voor ogen hebt, wil je omzetten in een aquarel?

Ik help je om te bepalen wat voor jou belangrijk is. Wordt het het totaalplaatje, een uitsnede daarvan of…? Dit is de eerste stap in het schilderproces: kijken, bekijken, vergelijken en keuzes maken.

De volgende stap is het beeld in schets op papier zetten. Na wat oefeningen en aanwijzingen van mij, zul je verstelt staan van je eigen kunnen.

Nu komt het schilderproces om de hoek kijken. Welke kleuren kies je en hoe maak je de kleuren? Waar is de schaduw en waar valt het licht? Stap voor stap en met oefeningetjes help ik je op weg naar een geslaagd aquarel. Ik zorg ervoor dat je op de goede weg blijft en niet verkeerd afslaat en op een modderpad terecht komt. Mijn manier van begeleiden voorkomt dat je gaat zitten modderen. Ik ben de aquarelwegenwacht, ik kan je uit de modder slepen als je stuk zit en ik beantwoord graag je vragen.

Na afloop van deze aquareldriedaagse ga je met schone voeten en handen én met meerdere geslaagde aquarellen naar huis. En misschien wel belangrijker: je weet de volgende keer de aquarelmodder te ontwijken en dat wat je hebt geleerd ook thuis toe te passen. Dus ook je aquarellen na de driedaagse worden mooier!

Voor de vele regelmatig terugkerende deelnemers in mijn workshops nog even het volgende. Deze 3-daagse is een beetje anders als dat je misschien gewend bent. In deze driedaagse ben ik veel minder bezig met jouw fantasie in je schilderonderwerp te verwerken. Ik ben vooral bezig je te leren de realiteit te schilderen.

aquarelworkshop Kleurvelden, margo van vegchel

Deze zomer driedaagse staat open voor zowel beginners als de gevorderde aquarellisten. Je bent van harte welkom, ik sluit aan bij jouw vaardigheden en help je daar waar nodig. Mijn slogan is: ‘Vragen staat vrij, antwoorden krijg je van mij, iedereen blij!

Benieuwd? Schrijf je dan in voor deze interessante Aquarel Zomer Driedaagse. Happy painting! De aquarellen op deze pagina zijn van cursisten!

Praktisch:
De eerste dag word je ontvangen in het atelier, om 10.00 uur staat de koffie & thee voor je klaar. De andere dagen werken we op locatie (uiteraard mits het weer het toestaat).

Rond het middaguur is het natuurlijk tijd voor een lekkere lunch (en dat is iets meer dan een boterham met kaas).
Omstreeks 16 uur stoppen we met schilderen en kijken we gezellig samen naar het gemaakte werk.
Omstreeks 16.30 sluiten we af.

♦ Prijs voor 3 dagen: 275,- inclusief aquarelpapier & gebruik van penselen en verf, koffie & thee én uitgebreide lunch.

♦ Exclusief: diners, overnachtingen en reis- en annuleringsverzekering.
♦ Groepsgrootte: maximaal 16 personen (veel inspiratie en uitwisseling).
♦ Tijd: vrijdag, zaterdag en zondag 11-12-13 augustus 2017 van 10.00 tot 16.30 uur.
♦ Binnenlocatie: De Slenk, Reestraat 2, Groesbeek.
♦ Buitenlocatie: de eerste dag hoor je welke buitenlocaties we bezoeken en ontvang je adressen. Je zorgt zelf voor het vervoer naar de buitenlocaties. Is dit lastig voor je, overleg dan even met mij (Margo) voordat je je aanmeldt.
♦ Aanmelden: dit gebeurt via een geautomatiseerd proces op deze website. Zie hieronder. Dat geeft meteen duidelijkheid en bespaart mij (Margo) veel administratietijd. Bij aanmelding betaal je gelijk het volledige bedrag via het geautomatiseerde systeem  (Ideal/Paypal/Bankcontact of creditcard), dan ben je meteen verzekerd van een cursusplaats.

Wil je meer lezen over de annuleringsvoorwaarden, klik dan op algemene voorwaarden.
 Algemene voorwaarden